Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΥΠΟΠΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ ALLEN ARRAY ΤΟΥ S.E.T.I.

Πρώτα είχαμε την αποκάλυψη των φακέλων του M.O.D (κλικ Εδώ) μετά είχαμε τα αρχεία του  F.B.I για το Ρόσγουελ (κλικ Εδώ)  λίγες μέρες πριν η N.S.A έβγαλε στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφορά σχετικά με την αποκωδικοποίηση μηνυμάτων από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό (κλικ Εδώ)..  Διαβάσαμε και σας μεταφέραμε χθές πως




[Ο αντιπρόεδρος Μπίντεν πληροφόρησε τον Πούτιν οτι η κυβέρνησή του έχει σχεδόν διακόψει κάθε χρηματοδότηση προς την ΝΑΣΑ σε ότι αφορά την κατασκευή νέων διαστημοπλοίων, και έχει ρίξει το βάρος της σε κατασκευή επανδρωμένων και μη, μικρών διαστημοπλοίων, με οπλισμό ακτίνων λέιζερ.] κλικ (Εδώ)

Σήμερα ενημερωνόμαστε από το "Livescience" πως το τηλεσκόπιο Allen Array με 42 επίγειες κεραίες του S.E.T.I (Search for Extratterestrial Intelligence) που βρίσκεται στην Καλιφόρνια ανιχνεύοντας το διάστημα για εξωγήινα μηνύματα, δεν λειτουργεί από τις 15 Απριλίου!  Δηλαδή όπως λέει και η παροιμία μας "στου κουφού την πόρτα..."

Ο Τom Pierson υπεύθυνος δήλωσε πως:
"Δεν υπάρχουν πόροι για την λειτουργία του τηλεσκοπίου.. Θέτουμε το τηλεσκόπιο σε κατάσταση χειμερίας νάρκης - οπότε ο εξοπλισμός δεν θα είναι διαθέσιμος για τις συνηθισμένες έρευνες".


Και εμείς θέλετε δηλαδή να πιστέψουμε πως η οικονομική κρίση χτύπησε και το S.E.T.I;  Το κόστος λειτουργίας του συγκεκριμένου τηλεσκοπίου  ανέρχεται σε 1.5 εκ. δολάρια  τον χρόνο, που αντιστοιχεί σε μόλις μισό σεντ για κάθε αμερικανό πολίτη.
Άλλος είναι ο λόγος που το τηλεσκόπιο αδρανοποιείται..


Φυσικά κανείς υπεύθυνος  δεν είπε ότι για τις εξειδικευμένες έρευνες θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεπίσημα! Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται..

Οπότε υπάρχει πιθανότητα το εξωγήινο ραδιοσήμα που έχουν λάβει (ίσως και η αναφορά της N.S.A) να είναι πρόσφατα, οπότε κλείνουν ένα μέρος του προγράμματος για λόγους "οικονομίας" γιατί πολύ απλά: Δεν θέλουν κανείς άλλος να έχει πρόσβαση στα ραδιοσήματα που θα λαμβάνουν!


Προσπάθεια συγκάληψης με συνομωσιολογικές καταλήξεις ή οι περιορισμένοι πόροι λόγως της οικονομικής κρίσης; 


Το σίγουρο είναι πως για εμάς υπάρχει πολύς καπνός και η φωτιά δεν θα αργήσει να φανεί.. 
Περιμένουμε και άλλες εξελίξεις στο επόμενο διάστημα.


worldjudge2012









Δεν υπάρχουν σχόλια: