Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ UFO ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΤΟ UFO ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΦΕΛΙΖΟΛ..


Πριν από σχεδόν 20 χρόνια, στο Βέλγιο επικρατούσε ο πυρετός των UFO. Πολλοί ήταν εκείνοι που υπήρξαν μάρτυρες "ύποπτων" ιπτάμενων αντικειμένων, μεταξύ 1989 και 1990, τα οποία μάλιστα αναφέρθηκαν και ως είδηση στο Reuters.

Όπως αποκαλύφθηκε, μια από τις διασημότερες φωτογραφίες που απεικονίζει ένα Αγνώστου Προελεύσεως Ιπτάμενο Αντικείμενο, ήταν, τελικά, απάτη... Το UFO ήταν κατασκευασμένο από διογκωμένη πολυστερίνη, ή εν συντομία EPS, ένα ελαφρύ, άκαμπτο, πλαστικό και αφρώδες υλικό που παράγεται από συμπαγείς σταγόνες πολυστυρολίου και είναι ευρύτερα γνωστή ως φελιζόλ.



Η φωτογραφία έχει μείνει στην ιστορία ως UFO Petit-Rechain, από τον ομώνυμο δήμο της βελγικής πόλης Verviers, όπου υποτίθεται ότι εθεάθη το «ιπτάμενο αντικείμενο». Μεσολάβησαν 20 χρόνια για να αποκαλυφθεί, από τον ίδιο τον «δημιουργό» πως επρόκειτο για πλάκα.



Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο RTL, την Τρίτη, ο Βέλγος φωτογράφος Πάτρικ αποκάλυψε τα πάντα εκτός από το επώνυμό του: "Μπορείς να κάνεις πολλά με τόσο λίγα. Εμείς καταφέραμε να ξεγελάσουμε όλο τον κόσμο με ένα κομμάτι φελιζόλ" δήλωσε για τα κατορθώματά του, όταν ήταν μόλις 18 χρονών.

"Φτιάξαμε το μοντέλο, το χρωματίσαμε και μετά του τοποθετήσαμε αντικείμενα και το εκτοξεύσαμε στον αέρα. Στη συνέχεια τραβήξαμε τη φωτογραφία".

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1990 και κυκλοφόρησε σ’ όλο τον κόσμο συμβάλλοντας καθοριστικά στην μανία με το "Βελγικό κύμα των UFO". Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής, η κοπέλα του φωτογράφου το εντόπισε και τους το έδειξε: επρόκειτο, υποτίθεται, για ένα τριγωνικό αντικείμενο με τρία φώτα που ίπταται αθόρυβα...
πηγή: real.gr

Σχόλιο worldjudge2012:  Η συνέντευξη του HOAXER, στο RTL. Καμαρώστε τον..

Δεν υπάρχουν σχόλια: