Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ALLEN ARRAY ΤΟΥ S.E.T.I.

Το κλείσιμο του S.E.T.I. τον περασμένο Απρίλιο δημιούργησε αρνητικά συναισθήματα στον κόσμο και κίνησε υποψίες για παρασκηνιακά σενάρια.. Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως δεν υπήρχαν αρκετοί οικονομικοί πόροι για να συντηρηθεί το ALLEN ARRAY που αποτελείτο από 42 κεραίες.  (ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)


Πάνω από 2.500 άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν και έστειλαν χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία του μοναδικού σταθμού έρευνας εξωγήινων μηνυμάτων.  Μεταξύ αυτών είναι και η διάσημη ηθοποιός Jodi Foster που την θαυμάσαμε στην ταινία "Contact".



Για όσους δεν θυμούνται η ηθοποιός υποδύεται μια επιστήμονα που έχει μανία με την αναζήτηση εξωγήινης ευφυΐας μέσω της εργασίας της σε σταθμούς όπως του S.E.T.I.  Η αναζήτηση της βρίσκει καρπούς και ανακαλύπτει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από έναν εξωγήινο πολιτισμό, που όταν αποκωδικοποιείται, δείχνει τον τρόπο κατασκευής ενός μηχανήματος που μοιάζει σαν αστρική πύλη..












Το παράδοξο στην υπόθεση είναι πως υπάρχει κάποιος συσχετισμός μεταξύ των γεγονότων που διαδραματίζονται στην ταινία και  στην πραγματικότητα..  Αφού στην  ταινία η ανακάλυψη του μηνύματος γίνεται λίγο πριν κλείσει ο σταθμός λόγω ανεπάρκειας πόρων όπως έγινε και στην πραγματικότητα με το τηλεσκόπιο ALLEN ARRAY


Τώρα που η Jodi Foster έσωσε και στην πραγματικότητα το ραδιοτηλεσκόπιο, περιμένουμε να δούμε αν συμβαδίσει με την ταινία και ανακαλύψει το εξωγήινο μήνυμα που θα αλλάξει την πορεία του πλανήτη..
worldjudge2012


worldjudge2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: