Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ ELENIN.. Η ΚΩΜΗ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ!!!

Αντιγράφουμε απευθείας από την ιστοσελίδα του Leonid Elenin spaceobs.org του αστρονόμου που ανακάλυψε τον "κομήτη" (C2010 X1):  
"Πριν από λίγες ώρες πήρα το πρώτο πρωτότυπο με τις εικόνες του κομήτη σε μορφή FITS, η οποία ελήφθη την 1η Αυγούστου (πολλές ευχαριστίες προς τον Karl Battams, μέλος της ομάδας STEREO).










Αρκετά πλαίσια έχουν υποστεί ζημίες αλλά η ομάδα πιστεύει πως θα λύσει το πρόβλημα αυτό κατά την προσεχή σύνοδο με περισσότερες λεπτομέρειες.  
Έτσι τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κομήτης έχει μεγαλώσει.  Η διάμετρος της εξωτερικής κώμης του  ξεπερνάει τα 200.000 χιλιόμετρα!!! Φυσικά αυτή τη στιγμή έχουμε εικόνες χαμηλής ανάλυσης, αλλά μπορούμε να υπολογίσουμε το τρέχον μέγεθος του.  Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η εξωτερική κώμη του είναι αποφορτισμένα αέρια και όχι ο πυρήνας ο ίδιος που δεν έχει αλλάξει.  
Στην αριστερή φωτογραφία μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε τον κομήτη που βρίσκεται μέσα στο κέντρο του διακεκομένου κύκλου που αντιπροσωπεύει το πραγματικό μέγεθος του Ηλίου, αν αυτοί βρισκόντουσαν στην ίδια απόσταση ταυτόχρονα. Εντυπωσιακό;".

































































Αν θέλετε να παρακολουθήσετε αυτή την στιγμή (θα φαίνεται για περιορισμένο χρόνο) την κίνηση του κομήτη ΕΛΕΝΙΝ ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:
  1. Κάντε κλικ http://stereo.gsfc.nasa.gov/cgi-bin/images
  2. Επιλέξτε Telescope:  Behind H11 
  3. Επιλέξτε την ανάλυση που θέλετε και στην συνέχεια πατήστε Search.




Σημείωση worldjudge2012: Ο συγκεκριμένος "κομήτης" είναι αντικείμενο μακράς ελλειπτικής τροχιάς περίπου 11.800 χρόνων!  Αυτό σημαίνει πως είναι η 1η φορά που θα καταγραφεί επισήμως ένα τέτοιο αντικείμενο.  Επίσης βάσει των νόμων της Φυσικής τα αντικείμενα μακράς ελλειπτικής τροχιάς δεν είναι δυνατό να έχουν μικρή μάζα όπως των αστεροειδών ή των κομητών. 
Θα σας ενημερώνουμε όσο το δυνατόν με περισσότερες φωτογραφίες και νέα για τον "κομήτη".


worldjudge2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: