Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΧΗΜΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.


Με επιτυχία εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα το super όχημα «Curiosity»(περιέργεια) της ΝΑΣΑ με προορισμό τον Άρη. 

Σε οχτώ μήνες αναμένεται να προσγειωθεί στον «κόκκινο πλανήτη» το προηγμένο ρομπότ και οι έξι ρόδες, τα εξελιγμένα τρυπάνια, το λέιζερ και η μπαταρία πλουτωνίου που κρατάει 10 χρόνια, θα βοηθήσουν το όχημα να εξακριβωθεί αν ο Άρης είναι κατάλληλος πλανήτης για να φιλοξενήσει ζωή… 




Το "Curiosity" πρόκειται να προσγειωθεί σε ένα βαθύ κρατήρα που ονομάζεται "Gale Crater". Μελέτες των επιστημόνων έδειξαν, ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι πιθανό να κρύβει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αρχαία περιβάλλοντα που υποστήριξαν μικροβιακή δραστηριότητα. Τα εργαλεία του θα εξερευνούν και ταυτόχρονα θα πάρουν δείγματα του πετρώματος, του εδάφους και της ατμόσφαιρας του Άρη. 

Παρόλο τα επικριτικά σχόλια για το τεράστιο ποσό που δαπανήθηκε σε μέρες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η ΝΑΣΑ δηλώνει πως όλοι αυτοί θα πάρουν την απάντησή τους μόλις το όχημα ακουμπήσει την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη».
Το είδαμε: eglimatikotita.gr



worldjudge2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: