Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΕΝΚΕ

Ο «αστροναύτης του Παλένκε» είναι μια επιτύμβια πλάκα στον ταφικό θάλαμο μιας από τις πλέον φημισμένες πυραμίδες των Μάγια, την πυραμίδα του Ναού των Επιγραφών στο Μεξικό. Στην πλάκα μετά από αρκετή παρατήρηση διακρίνεται ένας πιλότος (στην προκειμένη περίπτωση ο βασιλιάς Πακάλ) να οδηγεί ένα πυραυλοκίνητο σκάφος, χειρίζοντας διάφορα όργανα. Εδώ και δεκαετίες, το ανάγλυφο..
























αυτό έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως «τεκμήριο» εξωγήινης τεχνολογίας στην αρχαιότητα και χρονολογείται από τον 7ο αιώνα μ.Χ. . 



Η άλλη άποψη, αναφέρει την αναπαράσταση του βασιλιά Πακάλ που πηγαίνει στον Κάτω Κόσμο καθήμενος σε ένα θρόνο πάνω από τον τερατόμορφο Κυρίαρχο του Κάτω Κόσμου Σιμπάλμπα, παρέα με ένα ιερό φυτό (αραβόσιτου - σύμβολο της αναγέννησης) από το οποίο κόβει ένα καρπό.




Βέβαια σε αυτό που οι αρχαιολόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά, είναι τα υπόλοιπα ευρήματα μέσα στην πυραμίδα του Ναού των Επιγραφών, που υποδηλώνουν αλλόκοτες ομοιότητες τόσο με τον αιγυπτιακό πολιτισμό, όσο και με πολιτισμούς της Ασίας, ινδουϊστικούς και βουδιστικούς ναούς!

Μήπως τελικά πρέπει να μιλάμε για ένα ιπτάμενο όχημα που ταξίδευε τον βασιλιά Πακάλ σε ολόκληρο τον πλανήτη;


Δεν υπάρχουν σχόλια: