Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) στην περιοχή Λαντάκ και Κασμίρ


Μονάδες του ινδικού στρατού μαζί με την συνοριακή αστυνομία του Θιβέτ (ITBP) έχουν αναφέρει ΑΤΙΑ στην περιοχή Λαντάκ του Τζαμού και του Κασμίρ. Μια μονάδα ITBP από το Thakung, κοντά στη λίμνη του Pangong Tso, ανέφεραν πάνω από 100 εμφανίσεις φωτεινών αντικειμένων μεταξύ 1ης Αυγούστου και 15 Οκτωβρίου του 2012.

Στις εκθέσεις που αποστέλλονται στην έδρα τους το Νέο Δελχί το Σεπτέμβριο, καθώς και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού (PMO), περιγράφονται
ως παρατήρηση Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενα, που είναι Φωτεινά κατά την ημέρα και τη νύχτα. Οι κιτρινωπές σφαίρες φαίνεται να εμφανίζωνται από τον ορίζοντα της Κινεζικής πλευράς και αργά διασχίζουν τον ουρανό για τρεις έως πέντε ώρες πριν εξαφανιστούν. Αυτά δεν είναι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή ακόμα και δορυφόροι της Γης σε χαμηλή τροχιά, λένε οι αξιωματούχοι του Στρατού που έχουν μελετήσει τις θολές φωτογραφίες που ελήφθησαν από το ITBP.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, μια ομάδα αστρονόμων από το Ινδικό αστρονομικό παρατηρητήριο στο Hanle, 150 χλμ νότια της λίμνης, μελέτησε τα φαινόμενα στον αέρα για τρεις ημέρες. Η ομάδα εντόπισε τα ιπτάμενα αντικείμενα, και ο στρατός και οι αξιωματούχοι λένε, ότι δεν μπορούν να καθορίσουν με βεβαιότητα τι ήταν. Είπαν όμως ότι τα αντικείμενα ήταν μη ουράνια και απέκλεισαν μετεωρίτες και πλανήτες.

Μια πενταμελής ομάδα γεωλόγων με επικεφαλής τον Δρ Anil Kulkarni του Διαστημικού Κέντρου Εφαρμογών του ISRO στην Αχμενταμπάντ ήταν σε ένα ταξίδι έρευνας το 2004 στην άγονη κοιλάδα του Samudra Tapu και υποστειρίζουν ότι φωτογράφησαν ένα ψηλό άγνωστο αντικείμενο που έμοιαζε με ρομπότ το οποίο περπάτησε κατά μήκος της κοιλάδας, 50 μέτρα μακριά από αυτούς. Το αντικείμενο ανθρωποειδές τότε έφυγε γρήγορα στον αέρα και εξαφανίστηκε. Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά.



Έγινε αντιληπτό από 14 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των έξι επιστημόνων. Αντίγραφα της λεπτομερούς έκθεσης τους, κυκλοφόρησαν στο PMO, ISRO, τον Στρατό και διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών. Το θέμα, ωστόσο, θάφτηκε αμέσως μετά.

πηγή