Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Άγαλμα του Οσίρι κινείται μόνο του σε μουσείο του Μάντσεστερ - Βίντεο


Ακούγεται σαν κινηματογραφικό σενάριο. Κι όμως, οι υπεύθυνοι του μουσείου του Μάντσεστερ ήρθαν αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο το οποίο αδυνατούν να εξηγήσουν. Ένα άγαλμα του αιγυπτιακού θεού του θανάτου, του Οσίρι, κινείται μόνο του!

Το μουσείο έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που συγκεντρώνει πολλαπλές διαδοχικές φωτογραφικές λήψεις. Σε αυτό φαίνεται το αγαλματίδιο ύψους περίπου 25 εκ. να περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του κατά 180 μοίρες. Πρόκειται για έκθεμα που υπάρχει στο μουσείο τα τελευταία 80 χρόνια, αλλά το μυστήριο, που σχετίζεται με την «κατάρα των Φαραώ» εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες....


Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μύθο, η κατάρα πλήττει εκείνους που τολμούν να πάρουν κειμήλια από τάφους των Φαραώ. Το συγκεκριμένο ανασύρθηκε από αρχαιολόγος τη δεκαετία του 1920 και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί υπήρξαν θύματα της κατάρας, που βρήκαν αιφνίδιο θάνατο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι άνθρωποι του Μουσείου τοποθέτησαν μια κάμερα πάνω από τη γυάλινη προθήκη στην οποία βρίσκεται το άγαλμα και παρατήρησαν ότι αυτό περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του, όταν δεν είναι κανείς κοντά.

«Είμαι ο μόνος που είχα κλειδί για την αίθουσα. Μπήκα το πρωί της προηγούμενης ημέρας και είδα ότι το άγαλμα είχε γυρίσει κατά 90 μοίρες. Άνοιξα την προθήκη, το έστριψα στην αρχική του θέση και μετά από λίγη ώρα είχε κινηθεί ξανά», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο αιγυπτιολόγος Κάμπελ Πράις ο οποίος εξήγησε πως το άγαλμα βρισκόταν στον αρχαίο τάφο μαζί με τη μούμια και πρόκειται για αφιέρωμα των οπαδών του Φαραώ «Στην αρχαία Αίγυπτο πίστευαν πως αν κάποιος "ενοχλήσει" την μούμια και τη μετακινήσει, τότε το άγαλμα αποκτά ειδικές δυνάμεις με το πνεύμα του νεκρού Φαραώ να το ελέγχει», πρόσθεσε ο ειδικός.

Βέβαια οι άνθρωποι του μουσείου επισήμαναν πως μικρές δονήσεις του εδάφους ενδέχεται να προκαλούν συγκυριακά το όλο φαινόμενο, αλλά θα ερευνήσουν το θέμα.


πηγή