Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Η νέα εντυπωσιακή εικόνα του κομήτη Ison

Αυτή είναι η καλύτερη εικόνα του κομήτη C/2012 S1 ISON που ελήφθη από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble στις 30 Απριλίου 2013 και κυκλοφόρησε στις 16 Ιουλίου του 2013. Δείχνει τον κομήτη μέσα στο βαθύ διάστημα σε όλο του το μεγαλείο.

Η εικόνα δημιουργήθηκε από μια...
σειρά από παρατηρήσεις του Comet ISONνωρίτερα φέτος, όταν το τηλεσκόπιο επικεντρώθηκε σε αυτόν και μαζί συνέλαβε και άλλα μακρινά αμυδρά αντικείμενα, όπως γαλαξίες και αστέρια. Το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτών των παρατηρήσεων είναι αυτή η εντυπωσιακή εικόνα του ISON από τους εμπειρογνώμονες της NASA.


Ο ISON πετά στο διάστημα με μια ταχύτητα περίπου 77.000 km / h, θα κάνει το πλησιέστερο πέρασμά του προς τον Ήλιο στις 28 Νοεμβρίου του 2013 και σε απόσταση 1.175.000 χιλιόμετρα από την ηλιακή επιφάνεια.

Οι τρέχουσες προβλέψεις λένε ότι ISON θα περάσει τη «γραμμή παγετού», περίπου 230 έως 280.000.000 εκατομμύρια μίλια από τον Ήλιο, στα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου του 2013. Τότε με την επαρκή ηλιακή ακτινοβολία θα αρχίσει η εξάτμιση του νερού. Αυτή η διαδικασία θα τον κάνει αρκετά φωτεινό. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι κομήτες δεν αντέχουν και σπάνε αφού περάσουν τη γραμμή παγετού.



Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι δεν θα σπάσει όταν περάσει τη γραμμή παγετού, ή όταν περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, για να έχουμε μια μεγάλη επίδειξη για τους παρατηρητές του ουρανού σε όλο τον κόσμο, στα τέλη του τρέχον έτους.



πηγη