Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ... (VIDEO)


World Judge

Τις περισσότερες φορές η τεχνολογία που εμφανίζεται σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι δυνατόν να υλοποιηθεί και στην πραγματικότητα μετά από αρκετά χρόνια. Αυτό γίνεται είτε γιατί μπορούμε να προβλέψουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας, είτε γιατί οι σεναριογράφοι είναι πολύ καλά ενημερωμένοι... Τις περισσότερες φορές αυτή η ενημέρωση προέρχεται, ή καλύτερα διαρρέεται από στρατιωτικές πηγές και αφορά νέες τεχνολογίες που αναπτύσονται κυρίως για στρατιωτικούς σκοπούς.  

Το θέμα δεν έχει να κάνει για κάποιο μυστικό όπλο, αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για σκοτεινούς σκοπούς. Έχει να κάνει με την εξέλιξη του πολιτισμού μας και την δυνατότητα να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για μια καλύτερη κοινωνία.


Φανταστείτε την δυνατότητα να μπορούσατε να σχεδιάσετε κάτι στον υπολογιστή και εντός ολίγων ωρών να το είχατε μπροστά σας.... ένα σπίτι, το αυτοκίνητο της επιλογής σας, ακριβά ενδύματα, κοσμήματα αξίας. Ίσως μια στροβιλοαντλία που θα χρησιμοποιηθεί για την άρδευση των υδάτων σε μια προβληματική περιοχή.


Φανταστείτε έναν κόσμο, που θα μπορεί κάποιος ακρωτηριασμένος να αποκτήσει καινούριο μέλος, όπως αυτό που έχασε! Μέλος που θα έχει συνθετικό οστό και ιστό πλήρως λειτουργικό δίχως να αναγνωρίζεται  από το πραγματικό.
Η ανάπλαση της κατεστραμμενης επιδερμίδας ή του καμμένου δέρματος να γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά ή ακόμα να δημιουργηθεί κάποιο εσωτερικό όργανο όπως είναι τα νεφρά ή η καρδιά και μάλιστα να έχει πλήρη συμβατότητα με τον οργανισμό μας δίχως ποσοστό αποτυχίας!

Νομίζετε ότι αυτά που γράφω είναι πολύ μακρυά από τα χρόνια που ζούμε; Κάποια από τα παραπάνω που ανέφερα γίνονται ήδη!!!  Ο τρόπος; Με 3D εκτύπωση.

Δείτε το βίντεο 



Δείτε αυτόν τον άνθρωπο από την Αγγλία. Μετά από μία επέμβαση όγκου στο κεφάλι του έχασε σχεδόν το μισό του πρόσωπο. Ο ιατρός του χρησιμοποίησε 3D εκτυπωτή και μπόρεσε να αποκαταστήσει το 100% του μέρους που έχασε!



Στο μέλλον είναι δυνατόν να έχουμε όλοι κάποιον 3D εκτυπωτή στο σπίτι για τις προσωπικές μας ανάγκες.
Το μόνο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αγοράζουμε τα σχέδια, όπως αγοράζουμε τις εφαρμογές για τα Smart Phones. 


World Judge