Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΚ-ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΝΤΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ; Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;;


Αν και επιφυλάσσομαι προς το παρόν διότι χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.  Το βίντεο είναι καλό για ερασιτέχνη φαρσερ. Είναι διάρκειας 1:25 και φαίνεται να το τραβάει κάποιος με κάμερα  σε μεγάλο Ζουμ από κάτω και αριστερά του σκάφους. Ωστόσο, προκύπτουν πολλά ερωτήματα...

Μαρτυρία: Κατασκήνωσα λίγο έξω απ'την κομητεία Enon Church Carroll σε ιδιόκτητη γη του παππού μου.  Το αντικείμενο με τα πολλά φώτα πέρασε πάνω από το κεφάλι μου και έκανε μια στροφή πριν εξαφανιστεί μέσα στα σύννεφα.  Το συγκεκριμένο βράδυ είχε μικρή συννεφιά.  Μετά που έφυγε πέρασαν αρκετά λεπτά πριν μπορέσω να αρχίσω να κουνιέμαι.  Από τότε είμαι κοντά σε μια μανιακή κατάσταση και τα βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ από το απόλυτο σοκ...

Πιστεύω ότι δεν είχε σκοπό να φανερωθεί αλλά η συννεφιά που χρησιμοποιούσε για να καλύπτεται για μια στιγμή άλλαξε και το είδα. 




Όπως έγραψα προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Το βίντεο είναι αρκετά μεγάλης διάρκειας, όμως δεν καταλαβαίνω που αν είναι αληθινό για ποιον λόγο κόβεται μαχαίρι. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος  από εσάς είχε στα χέρια του την κάμερα, θα σταματούσε να καταγράφει ακόμα και αν εξαφανιζόταν; Η λογική μου λέει πως θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια δευτερόλεπτα ακόμα που να δείχνουν τον ουρανό και την συννεφιά που ισχυρίζεται ο μάρτυρας.

Αν δείτε το βίντεο στα 0:43 διακόπτεται η εικόνα και ενώ βλέπουμε πως υπάρχει κάποιο ζουμ στο φακό φαίνεται ότι η συνέχεια δείχνει πως το ζουμ έχει μειωθεί. Δηλαδή  υπάρχει διαφορετική μεγέθυνση στην εικόνα. Αυτό σημαίνει είτε το βίντεο έχει μονταριστεί γιατί είναι πολύ μεγαλύτερης διάρκειας... είτε αρχίζει και βρωμάει λιγάκι.
Στα 0:43 ακούγεται επίσης κάτι σαν γρατσούνισμα, από αυτά που ακούμε όταν αλλάζουμε κανάλι σε τηλεοράσεις παλαιότερου τύπου,  ή σαν να έγινε κακό μοντάζ...

Σε όλη την διάρκεια του βίντεο ακούγεται ένα βουητό που προσωπικά μου θυμίζει έντονα κινητήρα τύπου JET και μάλιστα όταν βρίσκεσαι εντός της ατράκτου...
Πειραματίστηκα και έβαλα περισσότερη φωτεινότητα και τα σκιερά σημεία του αντικειμένου φωτίστηκαν αποκαλύπτοντας πως υπάρχει κάποια επιπλέον λεπτομέρεια.  Αυτό δείχνει πως στο βίντεο δεν είναι μόνο τα φώτα του αντικειμένου που φαίνονται.

Μου έκανε εντύπωση πως σε κάποια σημεία στα 0:19 0:23 0:27 ολόκληρη σειρά, κλπ, διακρίνονται κάποια φώτα πιο αχνά σε σχέση με το αντικείμενο.  Τα φώτα αυτά μάλιστα έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα και κάποια φαίνονται σαν να είναι σε ομάδα.
Απ'την άλλη μου θύμισε κάτι περίεργες αντανακλάσεις που έχουμε όταν τραβάμε βίντεο με την κάμερα ή το κινητό μας. Αντανακλάσεις που προέρχονται όταν ενδιάμεσα σε εμάς και στο τοπίο βρίσκεται ένα κομμάτι πλαστικού ή γυαλιού.  

Στο βίντεο ανέστρεψα τους πόλους του. Και το Κάτω έγινε πάνω και το Πάνω κάτω.
Όταν το είδα, η κίνηση του μου φάνηκε ξαφνικά πιο ομαλή και θα έλεγα πιο γνώριμη στα μάτια μου.
Σε συνδυασμό με τον κινητήρα JET που άκουγα και τις αντανακλάσεις θα έλεγα πως ο μάρτυρας κατέγραφε μέσα από ένα αεροπλάνο νύχτα το έδαφος... Ίσως με λίγη επεξεργασία  στο adobe after effects να κατάφερε και να έσβησε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν θα ήταν φωταγωγημένες στο έδαφος.
 Ίσως οι δρόμοι να μην είχαν τόσα αυτοκίνητα λόγω ότι η ώρα θα ήταν "περασμένη".
Μακάρι το βίντεο να μ'έπειθε 100% και να έλεγα ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΟΡΙΣΤΕ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ... Δεν με πείθει όμως.   Μου θυμίζει περισσότερο αεροπλάνο σε φάση προσγείωσης...και μάλιστα έντονα.



Τα συμπεράσματα δικά σας. 

World Judge. 




























Δεν υπάρχουν σχόλια: